Ezt tegye, ha defektet kapott

defekt
Defekt

Rendkívül kellemetlen helyzet, amikor siet valahová és útközben vagy még közvetlenül indulás előtt azt tapasztalja, hogy az autó kereke teljesen lapos. Jó esetben csak egy abroncs van megsérülve és a rendelkezésre áll a pótkerék, amit viszonylag rövid idő alatt fel lehet helyezni, hogy gurulhasson tovább. A defekt minden autóst váratlanul ér, de azért valamennyire fel lehet rá készülni. Erre jó példa az előbb említett eset, de vannak olyan helyzetek, amikor nincs ennyire egyszerű dolga.

Ha úgy következik be az elakadás, hogy egyszerre több gumi érintet vagy képtelen megfelelő szaktudás és szerszámok hiányában kereket cserélni, akkor mi a teendő? Először is nem szabad kétségbeesni és a szabályoknak megfelelően el kell végezni a biztosítást. Első lépésben legyen elindítva a vészvillogó, majd kihelyezve a megfelelő távolságra az elakadást jelző háromszög. Az sem hátrány, ha van a közelben egy parkoló vagy bőségesen akad hely az úttest mellett, ahová könnyedén le lehet húzódni.

Talán a forgalmas főutakon és autópályákon a legkényelmetlenebb egy defekt. Ha Ön és az utasok is teljes biztonságban vannak, akkor következhet a kárelhárítás. Hogyan kezdjen neki? Érdemes mindig előre tájékozódni, amire van mód az amobilgumis.hu weboldalon. Lehet, hogy elsőre senkinek nem ez jutna az eszébe, de van gyors és hatékony megoldás, ami csak egy telefonhívásba kerül. Felesleges azon görcsölnie, hogyan jut el a szervizig, mert az megy el Önhöz igen gyorsan.

A jól felszerelt esetkocsi és tapasztalt munkatársak, forgalomtól és távolságtól függően, rövid időn belül megérkeznek, majd nekilátnak a kárelhárításnak. Ez történhet helyszíni gumijavítással, ha nem túl súlyos az baj, de komolyabb probléma esetén abroncscserével. Ennek az egyik feltétele, hogy az egyeztetéskor pontosan meg kell adni a szükséges adatokat, amelyek a kocsi márkájára, típusára és a kerekek paramétereire vonatkoznak. Az árak kedvezőek és biztosan nem fog csalódni az eredményben. Most már, hogy tudja mit a teendő a defekt bekövetkezésekor, máris nagyobb biztonságérzettel indulhat útnak.

További bejegyzések