Érszűkület kezelés orvosságok nélkül

érszűkület kezelés

Előfordul, hogy sétálás, gyaloglás idején hirtelen éles, hasító fájdalmat érzünk a lábikrában vagy a combban, ami rövid pihenés után elmúlik. Nos, ha ilyen előfordul, kezdhetünk érszűkületre gyanakodni, arra a komoly egészségügyi problémára, ami Magyarországon 65 éves kor fölött minden 5-ik embernél jelentkezik. Amint felmerül a gyanú, az érszűkület kezelés elkezdése nem tűr halasztást, mert ennél a gondnál az a legrosszabb, hogy a tünetek a betegség előrehaladott állapotában jelentkeznek.

Nincs idő tehát habozni, gondolkodni, hanem azonnal cselekedni szükséges! Mint minden terápia, az érszűkület kezelés is történhet gyógyszerekkel és azok mellőzésével. Lehet próbálkozni vérkeringést serkentő hatással bíró gyógynövényekkel, mint például a fokhagyma és a mustármag. Ugyanakkor a szén-dioxid gyógygázfürdő, ismertebb nevén a mofetta is rendkívül jó eredményeket hozhat ebben az esetben. Tehát az érszűkület kezelés nem csupán szakorvosok által javasolt gyógyszeres készítményekkel történhet, bár ezekkel is meglehetősen sikeresen végezhető.

Teendők fekélyes seb esetén

Érszűkület szövődményeként, esetleg baleset vagy már meglévő krónikus betegségek miatt alakulhat ki ez a rendkívül kellemetlen és csak hosszas kezelés után megszüntethető probléma. Voltaképpen a fekélyes seb kialakulása nem az érintett személy nem megfelelő életmódja miatt jön létre, hiszen például okozhatja cukorbetegség is. De azért mindannyian tudjuk, hogy például a dohányzás sem használ az egészségünknek. Fekélyes seb esetén bevethető a gyógynövények ereje, persze csak akkor, ha a probléma nem súlyos, mert azzal a lehető leggyorsabban szakorvoshoz kell fordulni.

Sokat segíthet a kamilla- és a körömvirágfőzet, az aloe vera növény nedve, de az almaecettel, a kókusz- és teafaolajjal is juthatunk eredményre. Ezek felhasználásának módjáról a szükséges ismereteket megszerezhetjük a fumara.hu weboldalról és ugyanitt olvashatunk a Fumara Pezsgőkristályok áldásos hatásáról is. Ez utóbbival inkább a fekélyes seb kialakulása előzhető meg, vagyis érszűkületre kiváló. Próbálja ki, mert ezt már az otthonában is megteheti!

További bejegyzések