Élet a halál után? Jelek a feltámadásról

Élet a halál után
Élet a halál után

A Végső óra elérkezése előtt számos jel mutatkozik meg a hívőknek. A Végső óra az Ítélet és a Feltámadás napját jelenti, amelyek közel vannak egymáshoz. Tényleg létezhet élet a halál után? A választ a Koránban találhatják meg az iszlámhívők.

A feltámadás a sírbeli köztes lét után történik. A köztes lét előtt elhagyja a testet a lélek, amiért Angyalok érkeznek. Attól függően, hogy az adott személy hívő volt, vagy hitetlenkedő, kedves vagy félelmetes alakban jelennek meg a küldöttek. Allah küldöttei kellemes, vagy félelmetes módon viszik el az elhunyt ember lelkét. Létezhet élet a halál után?

A hitetlenek kételkednek a Végső óra eljövetelében, azonban a Korán tanításai szerint csak Allah tudja az utolsó órának időpontját, amiben bízniuk kell a hívőknek. Van élet a halál után?

A kérdésben a Korán tanításai szerint nem kételkedhetnek a hívők, hiszen miután elhunytak, kellemes helyre kerülnek. A hitetlenek és a rosszat cselekvők a Pokolba kerülnek, ahol kínok közt kell élniük a feltámadás napjáig.

További bejegyzések