Édes fehérborok ízlés szerint

A bódító édes fehérborok
A bódító édes fehérborok

Egy kellemes nyári este, sokszor eshet jól egy pohár finom ital. Annak függvényében, hogy milyen meleg az idő, szeretjük a hűvösebb vagy éppen a langyosabb hőfokot. Az édes fehérborok több módon is fogyaszthatóak, alkalmazkodva az igényeinkhez. Átlagos hőmérsékletük a pincehideg szokott lenni, ami olyan tíz, esetleg tizenkét fok.

Ez egy igazán kellemes, üdítő érzést adhat még akkor is, ha napközben kint tombol a kánikula. Amennyiben beköszönt a tél és a dermesztő hidegek, könnyedén forróbbá vallhatnak az édes fehérborok. Kis fűszerezés, természetesen ízlés szerint és máris felmelegítik az egészen átfagyott testet. A csípős ízek kedvelői feldobhatják borssal vagy éppen chilivel, de akár fahéj esetleg egyéb ínycsiklandó dolgok is belekerülhetnek.

Amikor elindulunk a szakadó hóesésben, hogy túrázunk kicsit a környéken, érdemes magunkkal vinni termoszban az életmentő édes fehérborok felturbózott forró változatából, hogy megmentsen minket az átfagyástól. Ne habozzunk kezünkbe venni a fakanalat és boszorkány módjára kipróbálni a fűszerek hangulatos íz-világát!

További bejegyzések