Csodás sövény lehet a babérmeggy

babérmeggy

A kerítések, kapuk legszebb díszítőelemei a különböző növények. Olyan sövény kialakítására alkalmas a babérmeggy, ami akár helyettesítheti is a kerítést. A növénynek a meggyhez nincs sok köze, hiszen ez egy cserje, ami sűrű ágrendszerének köszönhetően kiválóan alkalmas sövénynek.

Erre a célra valóban tökéletes, több szempontból is. Az egyik, hogy örökzöld, így télen is mutatós dísze a kertnek. A másik fontos érv, ami mellette szól, hogy igen gyorsan nő, évente 50 – 60 centiméter hajtásnövekedéssel is lehet számolni, de ez akár 1 méter is lehet.

A babérmeggy, annak ellenére, hogy nagyon szép, fényes, zöld leveleivel igen elegáns dísze lehet a kertnek, nem számít kifejezetten igényes növénynek. Szinte bármilyen kerti talajon megél, nem igényel speciális földkeveréket.

A babérmeggy remek ellenálló képességgel rendelkezik a betegségekkel, kártevőkkel szemben is, jól tűri a meleget, erős napsütést, sőt, kifejezetten a napos helyen fejlődik a legszebben. Évente csupán 1-2 alkalommal kell metszeni.

További bejegyzések