Cserepes virágok, az édesanyák kedvencei

cserepes virágok
Cserepes virágok

A lakásunkat úgy kell berendezzük, hogy az a legnagyobb komfortot és barátságos, meleg jelleget öltse magára, ahol öröm lesz tartózkodni. Nagyon szépek, ráadásul az ablakok és lakás díszei a cserepes virágok, főleg akkor, ha ezek virágoznak is. Édesanyáink kedvence volt például az Amaryllis, ami Hölgyliliomként és Lovagcsillagként is ismert.

Ez a fajta egész télen megörvendeztet bennünket a szépséges virágaival. Az akár 15 cm magasra is megnövő virágokhoz képest, a levelei igen szerények, sötétzöldek, 40-60 cm hosszúak. A virágzást követően jelennek meg, majd a nyugalmi időszakban lehullnak. Fény- és vízigénye átlagos, amikor éppen nem virágzik, akkor mérsékelt öntözést igényel.

A 16 foknál nem alacsonyabb hőmérsékletet és akár a sötét pincét is elviseli. Ez és a cserepes virágok számos fajtája szintén megvásárolható a virag-online.hu internetes üzletből, ezért ide látogasson el, ha be akar szerezni néhány szépséges növényt! Ajándékba szintén remek ötlet a cserepes virágok valamelyike, mert az édesanyja biztosan örülne egy csodálatos Amaryllisnek.

További bejegyzések