A benzinkút üzemeltetési pályázat egyértelmű előírásai

Benzinkút pisztoly

A benzinkutak leglátványosabb elemei, amelyekkel a vásárlók is találkoznak, maguk a kutak és a rajtuk szereplő információk, eszközök. Emiatt vigyázni kell arra, hogy mindegyik könnyen hozzáférhető, biztonságos és egyértelmű legyen. Mindenki ismeri benzinkút pisztoly használatát, ezért nem érdemes olyan ultramodern darabokat beszerelni, amely tulajdonképpen ugyanazt csinálja, mint a többi, de megzavarhatja a vásárlót. A pisztoly mérete is megfelelő kell legyen annak az üzemanyagnak, amelyet ki kell szolgáljon.

Vagyis az átlagos benzinhez való benzinkút pisztoly átmérője meg kell feleljen a személygépkocsik tankjának nyílásához. Néha a dízelautókba való pisztolyok átmérője egy kicsivel nagyobb ennél, de ez sem mindenhol van így. Ezért néha megesik, hogy összetévesztik a benzinével és rossz üzemanyagot tankolnak bele. A kényelem és a használhatóság az egyik fő szempont egy vásárló számára, amikor kutat választ.

Így akár a benzinkút pisztoly erre kijelölt helyére is fel lehet tüntetni az üzemanyag típusát, hogy egyértelmű legyen ez mindenkinek. Már a benzinkút üzemeltetési pályázat megírásakor figyelni kell arra, hogy melyik kútnál, milyen gázolajat lehet majd tankolni. Ezért, ha a hely engedi, akkor akár úgy is be lehet tervezni ezeket, hogy külön részen legyenek elhelyezve. Így ez praktikus és könnyen értelmezhető lesz majd a jövendőbeli klienseknek. A biztonsági előírások betartása után ugyanis a vásárlók igényeit kell szem előtt tartani.

Ők lesznek azok, akik véleményezik és használják majd a kutakat. A tervekben mindig benne kell legyen az, hogy hol érkezik és hol távozik majd a begördülő jármű. Ezek az utak is úgy kell legyenek kijelölve, hogy azok ne keresztezzék egymást, hogy ne akadályozzák egymást a vásárlók és simán menjen a be- és kihajtás a kútról. Ezeket a szabályokat tartalmazza a benzinkút üzemeltetési pályázat, de például a felületek feliratozását csak a KRESZ előírásaihoz viszonyítják, és nem veszik figyelembe a többit, amelyek esetleg zavaróak lehetnek ezekre nézve.

További bejegyzések