Bártan döntsön a szénnel való tüzelés mellett!

Szénnel való tüzelés

Az elmúlt néhány évben egyre gyakrabban fordultak elő szmog-riadók a kisebb-nagyobb városokban. Ennek több oka is van, de sokan a szénnel való tüzelés apropóját fogalmazták meg fő kiváltó okként. Valójában ez nincs teljesen így, mert a megnövekedett autóforgalomnak és a hidegekben kialakult légköri inverziónak tulajdonítható az adott gond. Miért mentjük fel máris a fűtést ez alól? Csakis akkor tehetjük ezt meg, ha minden tőlünk telhetőt garantálunk a szénnel való tüzelés biztonságos és környezetkímélő módjáról.

De mi ez? Voltaképpen 2 fő csoportra osztható a megoldás. Az egyik a megfelelő minőségű alapanyag, a másik pedig a fejlett égetőrendszer, amiben felhasználjuk. Ugyanis, ha a szén kellően kiszárad, akkor könnyebben lángra kap és nagyobb hatásfokkal ereszti ki a benne rejlő energiát. A primer gáz visszavezetésének technológiája és a megfelelő levegőarány biztosítása a modern kazánoknak hála oda vezet, hogy a szénnel való tüzelés csak minimálisan terheli meg a környezetünket.

Mindezeket tudva és betartva, már teljesen nyugodt lelkiismerettel halmozhatjuk fel a tüzelőt. Mennyi a lignit ára Bükkábrány környékén? A pontos részletekért látogassuk meg a matrabrikett.hu oldalt, ahol tételesen fel van sorolva, melyik típus mennyibe kerül! Nem mindegy ugyanis, hogy zsákos, brikett vagy éppen ömlesztett változatról van szó. A lignit ára Bükkábrány területén, ennek tekintetében jelentős eltéréseket mutathat, így fontos a kellő tájékozódás. Jogos kérdés, hogy megéri-e belefektetni ebbe a változatba? Miért ne vásároljunk inkább fát?

Először is azért, mert a lignit ára Bükkábrányban általánosságban nézve alacsonyabban van, mint a legtöbb száraz fa. További előnye, ami megtérülővé teszi, hogy gond nélkül tárolható. Nem kell attól tartanunk, hogy a különféle organizmusok elfogyasztják. Ha eddig még nem volt szerencsénk kipróbálni, akkor érdemes egy kisebb mennyiséggel kezdeni, majd amikor látjuk az előnyeit, nagyobb tételt rendelni. Bárhonnan is nézzük, a lignit ára Bükkábrány megéri a kifizetést. Várjuk a telet kelően felkészülve, tele raktárral!

Print Friendly, PDF & Email

További bejegyzések