Az edényszárító kiválasztásának lépései

Edényszárító választék

Az a mondás igen sokszor elhangzik, hogy „utólag mindenki okosabb”, amikor egy balul elsült választást próbál magyarázni valaki. Például az egyszerű edényszárító kiválasztása is nehéz lehet akkor, ha nem tud az ember egyik típusról sem semmit.

Először ismerni kell annak a felületnek a méreteit, ahová bekerül majd az edényszárító. Eléggé bosszantó lehet, amikor hazaérkezik a kiválasztott darabbal és az sehogy nem illik oda, ahová szánták. Amennyiben túl kicsi, az is baj, hiszen kihasználatlan felület marad meg. Ha pedig túl nagy és lelóg, akkor egyszerűen használhatatlan lesz. Érdemes továbbá azt is felmérni, hogy tányérokat vagy inkább poharaknak és nagyobb lábosoknak fog majd kelleni.

A boltban kapható edényszárítók kialakítása ugyanis nagyon széles skálán mozog, így a vásárló döntheti el, hogy milyen céllal akarja majd használni. A következő a tisztíthatóság kérdése. Mindenképpen olyan edényszárító kell, amelyiket könnyen lehet megtisztítani és nincs sok beugrás és kis zug tervezve rá.

További bejegyzések