Alacsony vízigénnyel rendelkeznek a szárazságtűrő növények

szárazságtűrő növények
Szárazságtűrő növények

Gyakran előfordulnak hazánk területén a tavaszi nagy áradások. Ezeknek a levonulását követően, olykor komoly aszályok szoktak kialakulni. Ezek komoly károkat okozva haladnak végig az egész vidéken, nem kímélve a mezőgazdasági területeket, de a díszkerteket sem. Szerencsés, ha van kiépített öntözőrendszer, de gyakran ez is kevésnek bizonyul. Az extrém szárazságtűrő növények mindazonáltal még az ilyen körülmények között is remekül érzik magukat.

Talán a kaktuszfélék azok, amelyek a leginkább ismertek ebből a szempontból, de elérhető a szárazságtűrő növények két másik neves képviselője is, a Jatropha és a Sivatagi Rózsa. Ezekről nagyon részletes leírást találunk a virag-online.hu weboldalon. Ismerjük meg ezen szárazságtűrő növények sajátos igényeit és élvezzük azok szépségét!

Kimondottan előnyösek olyan tulajdonosoknak, akik időnként sok időre elhagyják az otthonukat és ilyen módon képtelenek rendszeresen öntözni a kedvenceiket. A szárazságtűrő növények jól viselik ez ilyen szintű nélkülözést és ennek ellenére fantasztikus fejlődést mutatnak.

További bejegyzések