A Wim Hof légzés erősíti az immunrendszert

Wim Hof légzés
Wim Hof légzés

Szeretnénk egy hatékony és népszerű módszert bemutatni Önöknek! A Wim Hof légzés hasonlít a tummo és a pranayama meditációs gyakorlatokra, ugyanakkor teljesen különbözik is tőlük. A jógát évekig gyakorló Jégember ​​megtanult ellenállni a szélsőséges időjárási körülményeknek, folyamatosan tesztelve a testét.

A holland extrém sportolóról elnevezett technika első része a kontrollált hiperventilációhoz hasonló légzési gyakorlatokból áll, amelyek tökéletesen megtöltik a vért és a sejteket oxigénnel. A Wim Hof légzés elvégzése ébredés után, étkezés előtt, vagyis üres hassal ajánlott. Kimondottan fontos, hogy az ilyen gyakorlatokat fokozatosan kezdje el megcsinálni, lépcsőzetesen növelve azok számát.

Ha az edzés alatt szédül vagy fájdalmat érez, feküdjön a hátára, lélegezzen és hagyja abba a gyakorlatokat! A Wim Hof légzés fő előnyei, hogy javítják az immunrendszer működését, valamint csökkentik a depresszió kockázatát. Mind a légzési gyakorlatok, mind a hideg zuhanyok befolyásolják az idegrendszert, ami a test szinte minden szervének munkájára kihat.

További bejegyzések