A vízlágyító megannyi előnye

vízlágyító

A víz minősége nagyban befolyásolja a mindennapi életünket, tehát nem mindegy, hogy mennyire kemény a víz az otthonunkban. Gond esetén segíthet a vízlágyító. Emberi fogyasztásra például kánikulában, amikor az izzadás miatt nem árt pótolni az elvesztett sókat, az oldott ásványi anyagokban gazdag víz kifejezetten egészséges lehet.

A háztartási gépeink esetében azonban épp ellenkező a helyzet, a vízkő lerakódás igencsak kellemetlen látvány a fürdőszobai berendezéseken, de a különböző háztartási gépek, például mosógép, bojler működését is negatívan befolyásolhatja. Ilyenkor célszerű vízlágyító készüléket alkalmaznunk.

A vízlágyító használatának számos előnye ismert, akár emberi fogyasztásra, akár a háztartásban kerül felhasználásra az általa előállított lágy víz. A mosószerek például nagyobb hatékonysággal tudják kifejteni hatásukat, a zöldségek főzési ideje pedig jelentősen lecsökken, de a hajunk, bőrünk állapota is jobb lesz mintha kemény vízben mosnánk. Nem csoda, hogy a vízlágyító annyira felkapott.

Vízszűrő: a tökéletesen egészséges vízért

Köztudott, hogy a magyarországi ivóvíz jó minőségű, de keresztülmegy vegyszeres kezelésen. A vezetékes víz a hatékony tisztítás ellenére is tartalmazhat szennyeződéseket, amelyek azonban a vízszűrő alkalmazásával eltávolíthatók. Ilyenek például a vízben lévő mechanikai szennyeződések, mint a rozsda, homok, tömítő anyagok, aktív szén hozzáadásával pedig a maradék klórt és származékait lehet hatékonyan eltávolítani.

Manapság egyre inkább elterjedtek a vízszűrő berendezések azok körében, akiknek fontos, hogy a szűrt víz azonnal, egyenesen a csapból álljon rendelkezésre. A szűrő nagymértékben csökkenti az íz- és szagrontó anyagokat, és az esetlegesen előforduló nehézfémeket, nem kell többet, a sok szempontból nem fenntartató palackozott ásványvíz beszerzésén gondolkodnunk.

Léteznek olyan korszerű vízszűrő berendezések, amelyek lehetőséget biztosítanak arra, hogy egyazon vízvételi ponton lehessen szűrt vizet vagy szűretlen vizet engedni, például mosogatáshoz, zöldségek mosásához. A vízszűrő berendezés a benne lévő szűrőbetétek segítségével vonja ki a nemkívánatos anyagokat.

További bejegyzések