A vaporizátor előnyei

Vaporizátor, dohányzás helyett
Vaporizátor, dohányzás helyett

Napjainkban, a dohányosok és a gyógynövények illóolajai és más hatóanyagok kedvéért, egyre elterjedtebb módszer a vaporizálás. A vaporizátor működési elve az, hogy felhevíti a gyógynövényeket arra a hőmérsékletre, amin a jótékony hatású anyagok elpárolognak anélkül, hogy maga az apróra vágott növény elérné az égéshez szükséges hőfokot, vagyis nem gyullad meg. A vaporizátor a gőzbe juttatja a kívánt hatóanyagot, a nem kívánatos méreganyagokat viszont majdnem tökéletesen kiszűri.

A vaporizátor használatával elérhető a különböző aromák, az eredeti íz-világ megtartása, ugyanis a párlatban ezek megmaradnak, nem úgy, mint a magas hőfokú égés folyamán.

A klasszikus dohányzási folyamatban, a dohány és a papír tökéletlen égése alatt, sok szénmonoxid, kátrány és másféle káros karcinogén anyag rakódik le a tüdőben, amelyek nagy rizikófaktort jelentenek a légúti megbetegedések szempontjából. A vaporizátor ezt nagyrészt kiküszöböli, így használata teljesen egészségesnek mondható. Ajánlott kipróbálni bárkinek!

További bejegyzések