A Toyota és Volvo felni profi ápolása

Volvo felni

A jól megválasztott keréktárcsa egyből a verda ékszere lehet, amire mindenki azonnal felfigyel. Természetesen a Volvo felni akkor tudja megtartani a csodálatos külsejét, ha arra odafigyel az ember, és a gondozásról, karbantartásról sem feledkezik meg. Sokan megfigyelhették, hogy a jármű felnijei milyen hamar bepiszkolódnak.

Nem kell több száz kilométert megtenni azért, hogy a por és egyéb szennyeződés meglátszódjon azokon. A féktárcsa porszemcséi, a homok vagy az útra szórt só nagyon hamar rátapadnak a Volvo felni felületére. Egy alumínium tárcsa esetében ez egy idő után rongálódáshoz vezet.

Ugye ezt minden tulajdonos szeretné elkerülni. Mit lehet hát tenni? Az eredeti ragyogás megőrzése érdekében szükséges a Volvo felni megfelelő tisztítása, havonta minimum kétszer. Persze számításba kell venni azt is, hogy az autó mire van használva.

Ha a rendszeres karbantartás elmarad, biztosra lehet venni, hogy a keréktárcsák visszafordíthatatlanul károsodnak a rozsdásodás miatt. Érdemes megfogadni azoknak a szakembereknek a tanácsát, akik szeretnének segíteni abban, hogy például a Volvo felni élettartama a lehető leghosszabb legyen.

Amit a Toyota felni tisztításáról tudni szükséges

Van pár alapszabály, amit mindig szem előtt kell tartani a takarítás megkezdése előtt. Először is a meleg Toyota felni tisztításáról el kell feledkezni. Szükséges megvárni, amíg az teljesen kihűl. Másrészt pedig mindig érdemes kerülni azokat a gépi autómosókat, amik savtartalmú szereket alkalmaznak.

Aki nem tudja, hogy milyen anyagokkal dolgozik az adott cég, jól teszi, ha megkérdezi a személyzetet. Továbbá a Toyota felni eredeti állapota megtartható úgy is, ha nemet mond a tulajdonos az acélgyapotot, fémtisztítót tartalmazó szereknek, amik könnyen megkarcolhatják az alkatrész felületét.

Fontos még megjegyezni, hogy a matt festésű Toyota felni nem tűri a polírozót, ezért ezt is szükséges elfelejteni. Érdemes kerülni még az 1 bar nyomásnál erősebb vízsugarakat. Ha esetleges sérüléseket fedez fel az ember a keréktárcsán, akkor a karcolásokat, lyukakat ki lehet tölteni megfelelő javítóolajjal.

További bejegyzések