A szauna helyes alkalmazása

szauna
A szauna használata

A berendezés elsődleges célja, hogy az emberek kikapcsolódjanak a benne töltött idő alatt. A szauna működési elve, hogy vízgőz képződés jöjjön létre a forró kövekre locsolt víz által. A történetét tekintve több ezer éves múltra tekint vissza. Általában az emberek télen használják, de vannak olyan országok, amelyekben nyáron is igencsak népszerű.

A használata rendkívül egészséges, ezért ha azt rendszeresen teszi, akkor sokat javulhat a közérzete. A javasolt hőmérséklet 70-90 Celsius között van, azonban vannak, akik a 130 Celsius fokot is bírják és élvezik. A szauna általában több paddal van ellátva. Az alacsonyabban található padokon kisebb, a fentieken pedig magasabb a hőmérséklet.

Ha már nagyon melege van és úgy érzi, hogy nem bírja bent tovább, akkor ki kell menni és egy hideg vizes medencében megmártózni. Ha erre nincs lehetősége, akkor a zuhanyzás is megteszi. A szauna egyre elterjedtebb a magánházakban is, hiszen manapság már sokan megengedhetik maguknak a beszerzését. Aki csak teheti, vásárolja meg!

További bejegyzések