A supinált sportcipő fő funkciói

supinált sportcipő
Supinált sportcipő

Manapság szinte már senki sem jár otthon mezítláb és a gyerekek is inkább papucsot viselnek a szobában. A mezítláb járás általi talpmasszázs hiánya pedig csökkenti a lábak és az ínszalagok rugalmasságát. Emiatt a supinált sportcipő egyre relevánsabb lehetőséggé válik, ha lábbeli vásárlásról van szó.

A speciális talpbetéttel ellátott modelleket a bokasüllyedés megelőzésére és kezelésére, valamint a bokaízület és a gerinc terhelésének csökkentésére használják. A talpbetét tompítja az ütést, amikor a láb kemény felületet érint, továbbá növeli a mozgás kényelmét sportolás és más aktív játékok közben.

A supinált sportcipő viselésére azért van szükség, hogy elősegítse az úgynevezett lábív kialakulását, azaz a láb belső középső részének emelkedését, ami nem nyomódik a homokba, amikor egy egészséges láb formával rendelkező gyerek abba belelép. A nagy rugalmasságú talpbetéttel rendelkező supinált sportcipőknek terápiás tulajdonságaik is vannak, amelyek segítenek a kicsik lábának különböző típusú formátlanságait kijavítani.

További bejegyzések