A robotfűnyíró a ház környékét is tökéletessé teszi

Robotfűnyíró telepítése
Robotfűnyíró telepítése

Végre beköltözhet álmai házába, és szeretné a környezetét is megszépíteni? Akkor az egészséges, dús pázsit titkát mindenképpen ismernie kell. Ha eddig még nem foglalkozott fűnyírással, befüvesítéssel, akkor jó megjegyezni, hogy a minőségi fűmag és a jó vetési technika mellett a fűnyíró is fontos szerepet játszik abban, hogy milyen a pázsit.

Ez azért van, mert a szép fűhöz rendszeres fűnyírásra van szükség, ami napi, legfeljebb kétnapi ismétlést jelent. Természetesen ez csak robotfűnyíró révén kivitelezhető, hiszen aki dolgozik, családja van, és még ismerőseire és nem utolsósorban magára is fordítana időt, annak nincs lehetősége mindennap füvet nyírni.

Azonban a modern technológiának hála, mára már ez a probléma is megoldott, mégpedig robotfűnyíró formában. Ez az okos kis készülék egy alapos beüzemelés után mindennap munkába lép, és elvégzi helyettünk a pázsit gondozását. Teljesen magára hagyhatjuk, hiszen határoló kábelekkel megjelölhetjük a munkafelületet, melynek mentén a dokkolóhoz is vissza tud térni, így nekünk semmi feladatunk.

Sőt, a robotfűnyíró esős időben sem okoz problémát, mert egyes modellek el sem indulnak, ha esőt, túl nagy párát érzékelnek, a többi pedig nedves időben is tökéletesen és biztonságosan működik. Tehát nincs más dolgunk, mint a robotfűnyíró telepítése, és utána letehetjük a vállunkról a fű ápolásának megterhelő teendőit. A robotfűnyíró telepítése sem egy bonyolult dolog, csupán néhány felhasználói szintű beállítást kell megoldani. Meg kell adni az időpontokat, amikor szeretnénk, hogy üzembe lépjen, meg kell tanítani, hogy hol dolgozhat és milyen fűhosszúsággal.

Minden egyebet tud már magától, hogy a legjobb stratégia szerint dolgozzon, mikor kell és mikor nem kell egy területre visszatérnie, mi számít akadálynak, veszélynek és mi nem, hogyan reagáljon, ha valami elállja az útját, vagy ha ő maga felemelkedik, illetve hogy térjen vissza a töltőállomásra, ha végzett a feladatával, vagy ha túl alacsonyan van az áramellátása. Ha szüksége van bármilyen segítségre a robotfűnyíró telepítése előtt vagy közben, keresse a robotguru.hu weboldalt!

Print Friendly, PDF & Email

További bejegyzések