A pénztárgépek tulajdonságai

Olcsó pénztárgépek
Olcsó pénztárgépek

A modernizálás és a fejlődés hatására, az üzleti élet is sokkal komolyabb feltételekkel működhet, mint régebben, hiszen a mai gépesített berendezések által, sokkal pontosabb az információrögzítés. Ma már nem kell drága berendezésekre költeni, hiszen az olcsó pénztárgépek is megfelelnek ezen célra.

A legális eladásért ezek a nagyszerű gépek felelnek, azonban, hogy gördülékenyen menjem minden, ezeket a berendezéseket karban kell tartani. Miért? Azért mert ha elromlik vagy meghibásodik a gépezet, kifejezetten bosszantó tud lenni, arról nem is beszélve, ha éppen egy nagyobb eladási forgalom közben történik. Amennyiben mégis megtörténik, akkor az első dolgunk mindenképp az legyen, hogy felhívjuk a szervizt, hiszen lehet, hogy telefonon keresztül is megoldható a probléma.

Azonban, ha a szerviz nem elérhető, akkor jegyezzük fel a leállás időpontját a pénztárgép naplóban. Amíg a pénztárgép szervizben van, addig kézi nyugtát kell szolgáltatni a vásárlóknak. A sárga LED-re is kifejezetten figyelni kell, mert az jelzi az adatkapcsolatot a NAV és a gép között.

További bejegyzések