A műtős ruha védelmet garantál

műtős ruha

Az egészségügyben a személyes védőfelszerelések kulcsszerepet játszanak a biztonságos betegellátásban. A műtős ruha alapvető fontosságú, hiszen csökkenti a fertőzés kockázatát és fenntartja a higiéniát.

A sebészi beavatkozások során megakadályozza a baktériumok és a vírusok terjedését. A kiválasztása nem mindennapi feladat, mivel több szempontra is figyelni kell. A minőségi öltözék anyaga ellenáll a nedvességnek, ugyanakkor kényelmes és légáteresztő.

A méretre is nagy hangsúlyt kell fektetni, mivel csak akkor lesz komfortos, ha a viselőjét nem korlátozza munkavégzés közben. A műtős ruha csak tiszta, steril körülmények között hordható. A felvétele előtt és után alaposan kezet kell mosni.

A sebészi beavatkozást követően haladéktalanul le kell cserélni. Soha nem szabad ugyanazon öltözetben több beteget ellátni, mert az növelheti a keresztfertőzések kockázatát! A szaküzletekben és az internetes áruházakban minden korábbinál szélesebb választékban érhető el a műtős ruha. A klasszikus fehér szín mellett, ma már több árnyalatban kapható.

További bejegyzések