A lemezes hőcserélő méretezése a fűtőrendszer teljesítményétől függ

lemezes hőcserélő méretezése
Lemezes hőcserélő méretezése

Egyes berendezéseknek vannak olyan elemeik, amelyek nélkül nem lennének képesek megfelelően üzemelni. A lemezes hőcserélő méretezése rendkívül fontos, hiszen minden teljesítményű hőszivattyúhoz más paraméterekkel rendelkező platform szükséges. Az említett egység kinézete téglalap alakú, aminek belsejében két kamra található.

A klímagáz és a víz ebben a közegben ellentétes irányban mozog, így lesz a meleg vízből hideg és fordítva. A lemezes hőcserélő méretezése igazából az otthoni fűtőrendszer teljesítményétől függ, ugyanis ezzel arányos. Mivel a kamrák fala rozsdamentes, ezért hosszú időn át nem kell foglalkozni a karbantartással, viszont a tisztántartásra oda kell figyelni.

Amennyiben hozzáértő mestert bíz meg, úgy nem kell attól tartania, hogy a lemezes hőcserélő méretezése nem lesz megfelelő, ugyanakkor abban is biztos lehet, hogy elegendő tájékoztatást kap majd az esetleges karbantartási műveletekről. A hoszivattyu-kereso.hu internetes felületen többféle méretű lemezes hőcserélő közül választhat.

További bejegyzések