A korpásodás elleni sampon hatása több tényezőtől függhet

Hatékony a korpásodás elleni sampon
Hatékony a korpásodás elleni sampon

El sem tudjuk képzelni, hogy mennyi olyan probléma merülhet fel az emberi szervezetben, amit nem ritkán az átgondolatlan táplálkozás vált ki. Egy ilyen lehet például a fejbőr korpásodása. Ez, természetesen, nem fogható rá azonnal a helytelen étkezésre, mert lehetnek akár genetikai okok is a háttérben. A probléma kialakulását követően aztán már csak arra kell koncentrálnunk, hogy megszüntessük azt, akár egy korpásodás elleni sampon rendszeres használatával.

Kulcsfontosságú tényező a rendszeresség, hiszen enélkül nem fogunk tudni akár rövidebb-hosszabb időre megszabadulni a tünetektől. Akkor lássuk kicsit pontosabban, hogy mi is maga a korpásodás! Ahogyan a testünk többi bőrfelületén, úgy a fejen is lassan, de elpusztulnak a régi hámsejtek, és ezek leválnak, majd eltűnnek. A probléma akkor lép fel, amikor ez a folyamat nem a megszokott ütemben zajlik, hanem bizonyos tényezők meggyorsítják. A korpásodás elleni sampon ilyenkor kell előkerüljön. De mekkora sikerrel alkalmazhatjuk?

Első fontos dolgunk, hogy a szervezet immunrendszerét tudjuk hatékonyan működtetni, amint ez megvan, akkor már nagyobb és hatékonyabb eséllyel vehetjük fel a küzdelmet. Sokan abból indulnak ki, hogy a korpásodás elleni sampon elpusztítja a fejen lévő gombákat, amelyek felelősek a hámréteg gyors leváltásáért. Ez némiképpen igaz, de nem teljesen. Arról van ugyanis szó, hogy ezek a szervezetek természetes részét képezik a testünknek, így mindig jelen vannak a fejbőrünkön.

Ahogyan a bélflórát, úgy ezeket sem lehetséges teljesen kitörölni, és nem is mindig muszáj. Természetesen, igaz, hogy kifejezetten kellemetlen az, amikor például a hajunk tetején nagy tömegben jelenik meg az apró fehér, pehelyszerű képződmény. Érdemes a korpásodás elleni sampon több változatát is kipróbálni, mert nem biztos, hogy mindenkinél ugyanaz a termék hat megfelelőképpen. Akár kezelő orvos tanácsát is kikérhetjük a témában, hiszen a szakember már rengeteg hasonló esetet láthatott, és tudhatja, hogy melyik problémára mi lehet az elvárható leghatékonyabb megoldás.

Print Friendly, PDF & Email

További bejegyzések