A klíma fő funkciói

klima
Klíma

A légkondicionáló olyan berendezés, ami optimális mikroklímát tart fent a beltérben. Fő funkciója a levegő hűtése. Ugyanakkor a klíma számos további hasznos funkcióval is rendelkezhet.

A legtöbb osztott rendszer képes a levegőt felmelegíteni, megtisztítani, megszárítani és így tovább. Ezek a kiegészítő funkciók a modern légkondicionálókat praktikusabbá és kényelmesebbé tették. Mára már minden ilyen típusú eszköz büszkélkedik időzítővel, automatikus üzemmóddal, a kívánt hőmérséklet beállításának lehetőségével és hasonlókkal.

Nézzük meg közelebbről a modern klímák funkcióit. A fűtés a split rendszerek egyik leghasznosabb és legigényesebb funkciója. Ez a mód akkor aktiválódik, ha a beltéri hőmérséklet a beállított érték alá esik.

A fűtés a légkondi segítségével azért is nagyon hatékony, mivel úgy tervezték, hogy a meleg levegő egyenletesen terjedjen a szobában és nem a mennyezeti részben maradjon, mint ahogyan néhány fűtőtest esetében. Nem javasolt azonban a klíma bekapcsolása télen, amikor a kinti hőmérséklet -5 fok alá kerül.

További bejegyzések