A kandalló betétek változatos felhozatala

vízteres kandalló
Vízteres kandalló

Több alternatíva is létezik, ha az ember egy kandallóval szeretné megoldani a fűtést. Egy remek választásnak bizonyul a vízteres kandalló. Miért? Mert ez egy olyan modern, fatüzelésű fűtőszerkezet, amelyikkel bizony meg lehet oldani a ház központi fűtését is.

A beszerzés előtt bizonyos paramétereket alaposan meg kell vizsgálni, hiszen a vízteres kandalló egy nagyobb berendezés, amelyiknek szüksége van egy bizonyos méretű helyre. Ezért is kell alaposan leellenőrizni például a fűtendő légtér, a telepítés helyiségének a méretét, illetve a számított hőszükségletet, azaz teljesítményt, sőt, a kémény méretéről sem szabad megfeledkezni.

A szakemberek pedig arra is felhívják a figyelmet, hogy a vízteres kandalló esetében a a hőleadók milyensége és mennyisége is lényeges, illetve azt is tudni kell, hogy a tulaj kiegészítő vagy fő fűtési megoldásnak szánja a tervezett készüléket. A vízteres kandalló tekintetében azt még fontos tudni, hogy ez egy olyan fűtési megoldás, amelyik roppant biztonságos.

Ilyen értelemben pontosan olyan, mint más központi fűtéses szerkezet, azonban a biztonsági szerelvényekről itt sem szabad megfeledkezni. Amennyiben a víztartályban lévő hűtőrendszert a javasolt útmutatás szerint aktiválja a szaki, úgy működészavar nem léphet fel, hiszen a tartályban nyomásnövekedés nem történik.

A Benkel a kandalló betétek bő kínálatával várja a klienseket. Itt tehát nem csupán a vízteres, de még a légfűtéses is megvehető. Ez több fajta lehet. A telepíteni kívánt helyiség lehetőségeihez és az igényeinkhez igazodva, oldalüveges, sarok, kétajtós, tüzelőajtós vagy akár három oldalon üveges, panoráma kandalló is kivitelezhető.

Ezek mind a légfűtéses működési elvre alapszanak. Manapság ezek azok a kandalló betétek, amelyekben bátran meg lehet bízni, hiszen korszerűek, tartósak és egyszerűen kezelhetőek. Ha az ember betartja a legalapvetőbb kezelési útmutatókat, akkor biztos lehet benne, hogy évekig gond nélkül fűthet ezekkel.

A légfűtő kandalló betétek java része lemezgrafitos szürkevas öntvényből készül. Nyilván megtalálhatóak a mai kor igényeinek maximálisan megfelelő lemezből készült modellek is. Ezek a kandalló betétek esztétikusak.

További bejegyzések