A használt ultrahang is kiválóan működik

Olcsó használt ultrahang
Olcsó használt ultrahang

Az ultrahangos vizsgálat a legmodernebb orvosi eljárások közé tartozik. Nem mellékes az sem, hogy a folyamat során semmilyen káros hatás nem éri a szervezetet. Ezért nagyon fontos lenne, hogy minden orvosi rendelőben és kórházban legyen egy ilyen készülék.

Az igen magas ára miatt azonban ez nem mindig megoldható. Nagyszerű lehetőség azonban a kis költségvetésű intézményeknek a használt ultrahang beszerzése. Ezek ugyanolyan kiválóan működnek, mint az újak, viszont sokkal olcsóbban megvásárolhatók.

Így nem okoz akkora gondot a vidéki rendelőknek sem a vásárlás. A használt ultrahang berendezések ugyanúgy alkalmasak a magzat állapotának a megfigyelésére és egy csomó, különböző szervi probléma okának a kiderítésére is.

Egy hasi ultrahang elvégzése során például fény deríthető a máj, a vesék, a hasnyálmirigy vagy a lép elváltozásaira is. De az ultrahang segítségével vizsgálhatóak az ízületek, a szív és a vérerek is. Érthető tehát, hogy egy jó állapotú használt ultrahang is óriási segítség minden orvosnak.

További bejegyzések