A fogkő ártalmai – Ezért kell leszedni időben

fogkőeltávolítás
Fogkőeltávolítás

Amikor a foglepedékbe ásványi anyagok épülnek be, amitől az megkeményedik, kialakul a fogkő. Rengeteg felnőtt embernél jelentkezik ez a probléma, aminek gyakorisága az életkor előrehaladásával csak nő. Nem szabad alábecsülni a fogkőeltávolítás fontosságát. Azért nem szabad hanyagolni, mert az esztétikai problémák mellett, szuvasodást és fogágybetegséget is okozhat. Az otthoni, hagyományos eszközökkel történő fogmosás nem elegendő a fogkő kialakulásának megelőzéséhez, eltávolítása pedig csak professzionális módon lehetséges.

A FR Dental fogászaton a szakemberek egy ultrahangos kézi műszer használatával távolítják el a fogkövet, teljesen fájdalommentesen. Viszont az íny alatti fogkőre már nem az ultrahangos fogkő-eltávolítás jelenti a megoldást, ezért ez kézi eszközökkel történik. A kezelés hatására jelentkezhet némi íny- és fogérzékenység, esetleg enyhébb vérzés is, de rövid idő alatt minden kellemetlenség elmúlik. A fogkő-eltávolítás után egy speciális eszközzel és pasztával simára polírozzák a rágószervek felszínét.

Azonnali hatása van az eljárásnak, ugyanis a fogak világosabbakká és csillogóbbakká válnak a kezelés után. Ezután, a simára polírozott fogfelszínen nehezebben tapad meg a lepedék, tehát tartós eredményre számíthatunk. Rendszeres kezeléssel megszüntethető a fogínyvérzés és csökken a fogszuvasodás kialakulásának kockázata is. Az ínybetegségek megjelenésének esélyét is redukálhatjuk a rendszeres fogkő eltávolításával.

A fogvesztés kockázata szintén csökken, összességében elmondható, hogy kitűnő befektetés, mivel a rendszeres fogkő eltávolítással megelőzhetőek a költségesebb fogorvosi kezelések, illetve az ezekkel járó fájdalom. A folyamat általában nem hosszú, nagyjából 15 perc, azonban vannak fogkövesedésre hajlamosabb páciensek, akiknél egy ülésben nem végezhető el. Bárhogyan legyen is, túl kell esnünk rajta időről-időre, ha az említett fogbetegségeket szeretnénk elkerülni. Fogkő eltávolítás érdekében vegye fel a kapcsolatot a szakemberekkel a frdental.hu weboldalon keresztül!

További bejegyzések