A finn szauna a napszak függvényében

finn szauna
Finn szauna

Az emberi testet ért hatások egyénenként változnak. A finn szauna egyeseket fáraszt, míg másokat feldob, így ehhez mérten kell kiválasztani a használatának az időpontját. Aki energiától feltöltődve lép ki a forró kabinból, jól teszi, ha ezzel kezdi a napját, így könnyebben fogja ellátni a feladatait, legyen szó munkáról vagy az otthoni teendőkről.

Mások talán úgy érezhetik, hogy a frissítő tusolás után semmi másra nem vágynak, mint egy nagy alvásra, így ők az esti órában használják a szaunát. Ezáltal nem lesz problémájuk az éjszakai felkeléssel és másnap kipihenten tudnak nekiugrani a feladataiknak.

A forró levegő és a benne gomolygó pára kívülről befelé melegíti fel a testet, mintegy mesterséges lázat produkálva. Válaszul a test rengeteg mérgező anyagtól megszabadul és felgyorsítja az anyagcserét is. Mindegy, hogy Ön reggel vagy este fogja használni a finn szaunát, a lényeg a fokozatosságon és a rendszerességen van. Érdemes több napszakot és hőmérsékletet kipróbálni, hogy megtalálja a legmegfelelőbbet.

További bejegyzések