A fa vagy műanyag nyílászárók előnyei és hátrányai

Elegáns faajtó
Elegáns faajtó

Már megszokhattuk, hogy a minőségért minden esetben fizetni kell. Különösen igaz ez a kijelentés a fa vagy műanyag nyílászáró felhozatal esetében.

A kérdés, miszerint a fa vagy műanyag nyílászáró a jobb, már évtizedek óta megosztja a társadalmat, hiszen vannak, akik az előbbi mellett teszik le a voksukat, míg szép számmal akadnak olyanok is, akik az utóbbit preferálják. Az igazság az, hogy mindkét nyílászáró típusnak megvannak a maga előnyei és a hátrányai is.

A műanyag ablakok és ajtók, bár jóval olcsóbban lehet hozzájuk jutni, nem annyira esztétikusak, és, ha nem képviselnek magas színvonalat, hamar tönkre is mennek. Sajnos a tapasztalat azt mutatja, hogy az olcsó termék ez esetben nagyjából 3-4 évig szolgálja a lakókat, utána cserére van szükség. Ezzel ellentétben a fa patinásabb és a szellőzése is megfelelőbb – ám sok időt kell szánni a karbantartására.

Pontosan emiatt a fa vagy műanyag nyílászárók között botor dolog különbséget tenni, hiszen mindenki a saját személyes igényei függvényében ítéli meg a két terméket.

Print Friendly, PDF & Email

További bejegyzések