A fa festék megőrzi a fa szépségét

fa festék

A fából készült bútorokat, tárgyakat, különösen, ha kültéren helyezkednek el, szükséges bizonyos időközönként újrafesteni. A fa megfelelő kezelés nélkül idő előtt elöregszik, elveszti ragyogását, kiszárad, megrepedezik. A fa festék használatával megelőzhető ez a folyamat, hiszen ez kifejezetten a fa ápolására, védelmére lett kifejlesztve.

A fa festék megóvja a fát a napfénytől, fagytól, kórokozóktól, baktériumoktól, gombáktól, így meghosszabbítva a különböző tárgyak élettartamát. Attól függően azonban, hogy mire használjuk, többféle készítmény közül választhatunk. A vastaglazúr használata a mérettartó fa felületeken, általában kültéren ajánlott.

A selyemfényű, masszív felület sima tapintású és ellenálló, amelyen áttetszik a fa erezete. A vékonylazúr az olyan nem mérettartó felületeken használatos, amiknek az alakváltozása esetén sem repedezik meg a felület, mert a festék mélyen a fába ivódva fejti ki a hatását. A kültéri fa festék nagyobb ellenállóságot nyújt, például a magasabb UV állósága miatt is.

További bejegyzések