A baba bicikli remek találmány

A biciklizés örömét ma már nagyon korán meg lehet tapasztalni. Nem kell megvárni, hogy a gyerkőc elérje azt a kort, amikor már egyszerre tud figyelni az egyensúlyozásra és a tekerésre, ugyanis a baba bicikli használatához elég, ha stabilan áll a lábán és futás közben is magabiztosan halad előre.

Ezt a speciális kerékpárt futóbiciklinek is nevezik, mivel a lurkó lába végig a földön van, amíg halad előre és pedál alapból nincs is felszerelve rá. Persze, amikor ráérez arra, hogy miként irányítható a baba bicikli, akkor számítani kell rá, hogy sokat fog úgy is gurulni, hogy közben a talpa nem éri a földet, hiszen így lehet a leggyorsabban haladni.

Ilyenkor, ha bírjuk a tempót, akkor féltő szülőként futhatunk mellette, hogy elkapjuk, ha baj van, de egyébként csak remélni tudjuk, hogy a kicsi jól tud majd reagálni a váratlan helyzetekre is.

Természetesen ez is gyakorlás kérdése, de mindenképpen meg kell tanítani neki, hogy az útra soha ne menjen le és akkor a baba bicikli sok örömet fog okozni, nem beszélve a pozitív hatásairól, amelyek főként a mozgásokban fognak megnyilvánulni.

Print Friendly, PDF & Email

További bejegyzések