A sövénynövények a legszebb kerítések

Sövénynövények

Az otthon külső része, az udvar, a kert pontosan ugyanolyan fontos, mint a belső szobák, hiszen a friss levegőn mindenkinek jobban esik a reggeli kávé, mint a négy fal között. Persze ez azt is jelenti, hogy a megfelelő védelmet biztosítani kell. A sövénynövények számos típusa alkalmas arra, hogy ne csak funkcionálisan, de esztétikailag is tökéletes térelhatárolót képezzen.

Ha amúgy is törekszik arra, hogy minél több legyen a zöld a kertben, akkor sokkal jobb, ha nem egy beton vagy drót válaszfalat húz fel a ház elé, mivel azzal az egész látványt tönkre lehet tenni és nem is illik bele harmonikusan az összképbe.

Ezért érdemes inkább olyan növényekben gondolkodni, amelyek szúrósak, erős ágazatúak vagy tüskések, így teljesen alkalmasak arra, hogy távol tartsák az illetékteleneket, ugyanakkor szépen kiemelik az udvar szépségét is. A sövénynövények úgy járulnak hozzá a védelem megteremtéséhez, hogy miközben nem engedik át a tolvajokat, megmarad az a látszat is, hogy a járókelő mégis részese lehet kicsit a pazar látványnak.

Print Friendly, PDF & Email

További bejegyzések