Roppant tartós a defekttűrő gumi

Defekttűrő gumi

Vannak olyan kocsitulajdonosok, akik csakis a legtartósabb gumikra esküsznek. Napjainkban egyre többen veszik meg a defekttűrő gumi fajtát. Azonban az elterjedtség, sikeresség ellenére mai napig is nagyon sokan vannak, akik nincsenek tisztában azzal, hogy mit is takar valójában ez a kifejezés.

Szerencsére az interneten számos olyan cikk van, ahol a szakemberek pontosan bemutatják, hogy mit is jelent egy defekttűrő gumi. Először is tisztázni kell, hogy kétféle defekttűrő gumi van, és ahogy a név is mutatja, olyan abroncsról van szó, amelyik nagyon biztonságos.

Az első csoportba tartozik az úgynevezett „Self-supporting”, vagyis az öntámogató abroncs. Ennek a legfőbb jellemzője, hogy itt a gumiréteg és az oldalfal is megvastagított, aminek köszönhetően, ha egy nagyobb nyomáscsökkenés jön létre, például egy defekt, ez a fajta abroncs képes megtartani az autó súlyát. A másik kategóriát erősíti az erősített gumiabroncs. A különbség azonban az, hogy itt egy fémgyűrű segítségével lesz a defekttűrő gumi valóban masszív és ellenálló.

Print Friendly, PDF & Email

További bejegyzések