Rendezetlen és mozaik vászonkép

Vászonkép mozaikos elrendezésben
Vászonkép mozaikos elrendezésben

Amikor elmegyünk egy kellemes őszi sétára, vagy éppen nyaralásra, legtöbbször kéznél van a fényképezőgép. A mai korszerű digitális gépek már a zsebünkben is elférnek, nem beszélve a modern telefonokról, amelyekkel minőségi képeket készíthetünk.

Hazaérve aztán azzal szembesülhetünk, hogy sok olyan fotó készült, amit szeretnénk egy helyen, mondjuk egy vászonkép felületén látni. Egyáltalán nem probléma több kisebb fotó elhelyezése egy képre. Egyedüli dolog, amit jól át kell gondolni és megtervezni az a háttér és az elrendezés kérdése.

A fotókat felrakhatjuk rendezett formában egymás mellé, ahol úgy kell számítani, hogy egy kép olyan 5-10 centiméter átmérőjű lesz. Használhatunk rendezetlen elhelyezést, amikor a képek össze-vissza, szellősebben vagy tömörebben helyezkednek el.

A háttér ilyen esetekben lehet egy szín vagy akár egy másik kép is. A másik nagyon egyedi megoldás lehet még a mozaik vászonkép elrendezés. Ilyen esetekben nagyon sok apró kis fotót felhasználva raknak ki egy nagyobb képet. A választás csak rajtunk múlik, hogy milyen elrendezés mellett döntünk.

Print Friendly, PDF & Email

További bejegyzések