Jogász torta receptje

Jogász torta receptje
Jogász torta receptje
Tortaimádók számára elengedhetetlenné válik ez a klasszikus recept elkészítése. A finomságokat kicsik-nagyok szeretik és ezt a típusú tortát nemcsak különleges alkalmakra tudjuk ajánlani, hanem akár a hétköznapi fogyasztásra is. Nem kell sok hozzávaló és ezek szinte minden háztartásban megtalálhatóak, kiadós és mégsem kerül vagyonokba. A jogász torta lapjához szükség van 4 tojásra, 30 dkg porcukorra és ugyanennyi darált mandulára. A tojások sárgáit habosra kell keverni a cukorral, majd hozzáadjuk a mandulát és csomómentesre keverjük. Felverjük a tojásfehérjéket habbá, majd óvatosan az előző keverékhez adjuk.
Előmelegített sütőben, közepes hőfok mellett, két lapot kell belőle sütni. A lapok közé csokoládékrém kerül. Ehhez szükségünk lesz 2 tojásra, 2 evőkanál lisztre, 3 evőkanál kakaóporra, 20 dkg porcukorra, 2.5 dl tejre, egy kis darab vaníliarúdra és 10 dkg vajra. A jogász torta krémjéhez a tojásokat elkeverjük a kakaós liszttel, 3 evőkanál tejjel és a porcukorral. A maradék tejet melegedni tesszük, belehelyezzük a vanília rudat. Ehhez apránként hozzáadjuk a tojásos pépet, állandóan kavargatás mellett. Kis lángon kell főzni, addig amíg be nem sűrűsödik. Vegyük ki belőle a rudat. Ha kész, akkor belekeverjük a vajat, majd hagyjuk kihűlni. Ezt a krémet tegyük a lapok közé, majd hagyjuk teljesen megdermedni. Ha ezzel megvagyunk, akkor már csak a csokoládémázzal kell körbevonni a jogász tortát. Ehhez nem lesz szükségünk csak egy kis puha vajra, porcukorra, kakaóporra és vízre. Ezeket elegyítve, kis lángon sűrűre főzzük, majd rákenjük a tortára.

Print Friendly

További bejegyzések