Ha a wc tartály folyik, sürgősen szerelésre szorul!

WC tartály folyik

Kétféleképpen észlelhetjük, ha egy wc tartály nem működik úgy, ahogy kéne. Az első, amikor lehúzzuk és alig megy le valamennyi víz, mert a tartály nem töltődött fel rendesen. A másik pedig, hogy a wc tartály folyik megállás nélkül, vagyis nem hagyja abba, amikor kéne. Az pedig, hogy a padlóra ömlik nyilvánvalóvá teszi a problémát.

Ez rendkívül kellemetlen, különösen, ha az ember emeletes házban lakik és ezáltal eláztatja az alatta lakókat. A wc tartály javítása házilag, amennyiben valamelyik alkatrész diszfunkciója okozza a hibát, nem olyan nehéz. Ilyen lehet a tartály töltőgombja, az öblítő cső vagy a tömítés.

Sokan ott ütköznek akadályba az ilyen háztartásbeli problémák sajátkezű javításakor, hogy hiányzik a megfelelő szerszám az eljáráshoz. Mire erre rájönnek, már rég benne vannak nyakig a munkában és már késő visszacsinálni a dolgot. Még az is lehet, hogy javítás közben eltörnek az addig teljesen ép alkatrészek. Hogy ne essünk ilyen kényelmetlen helyzetbe, hívjunk azonnal szerelőt, amint meglátjuk, hogy a wc tartály folyik!

Print Friendly, PDF & Email

További bejegyzések