Fokhagyma, az igazi csodaszer

Fokhagyma, az új csodaszer

A legtöbb esetben minden kis megbetegedéstől megriadva szaladunk az orvoshoz és a különböző kemikáliáktól várjuk a csodát, a gyógyulást. Azonban a megoldás itt van a szemünk előtt, de sokszor nem vagyunk hajlandóak mindezt meglátni. A hagymát és a fokhagymát már az ókori görögök és rómaiak is használták. A fokhagyma rég ismert egészségvédő hatásait a benne lévő antibiotikus elemeknek és antioxidánsoknak köszönheti, melyek segítenek a rákos megbetegedések elleni védekezésben is. A fokhagyma köztudottan vértisztító és vérnyomás csökkentő hatású, de talán ezt eddig nem sokan tudták, hogy akár a rákos megbetegedésekkel is felveszi a harcot. A fokhagyma rendszeres fogyasztásával mindezeken túl megakadályozható a vérrögképződés is, ugyanis hatóanyagai nem engedik a vérlemezkék összetapadását. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy akár külsőleg, akár belsőleg használjuk csodákra képes és erről nem szabad megfeledkezni. Laboratóriumi vizsgálatok bizonyították ugyanis, hogy az érelmeszesedés megelőzésében, sőt feloldásában is jelentős szerepe van ennek a szúrós szagú növénynek.

Print Friendly, PDF & Email

További bejegyzések